Assalamualaikum dan selamat sejahtera,
Blog ini ialah blog peribadi kepunyaan Su Purple..segala isi kandungan blog ini adalah luahan dan pandangan yang tulus ikhlas dari tuan punya blog..dan beberapa ilmu pengetahuan yang ingin dikongsi bersama pembaca sekelian..

Apa yang baik dikongsi bersama, apa yang buruk dijadikan pengajaran.

Tuesday, August 11, 2009

Sibuknya


Salam semua.. seminggu ni aku rasa sesak sangat akibat aku terlalu sibuk.. Rabu malam ada kelas, Khamis pun kelas, Jumaat ada kelas.. Sabtu dan Ahad kena datang opis buat kerja.. Isnin pun ada kelas lagi.. begitu juga Rabu, Khamis dan Jumaat..

Adakalanya terasa rindu sangat nak menjengah blog kawan-kawan.. bila waktu malam sekadar tengok fesbuk, tak larat nak tengok blog dah.

Bayangkan belajar topik bab 5 hari Rabu.. hari Isnin berikutnya dah kena buat presentation bab tu jugak.. Nak buat esok (Khamis), ada kelas. Jumaat pun ada kelas juga. Sabtu dan Ahad pulak kena OT dari 8 pagi sampai 6 petang.. Bila masa laa aku nak buat asaimen. Maka Sabtu malam tu sambil tengok Festival Filem, aku buat assignment aku sampai 3 muka surat. Esok malamnya bila aku nak sambung semula buat asaimen, file tak boleh dibaca! Huuuaaaaaa.... esok petang nak present. Jadi pagi-pagi aku ke pejabat.. seawal jam 7 aku dah sampai opis. Mujurla aku sempat siapkan powerpoint walaupun laporan aku tak sempat siap. Maka, aku telah diwarning oleh puan lecture untuk menyiapkan laporan asaimen aku esok. Terpaksala aku balik lewat hari ini. Apasal pulak la pc rosak disaat-saat ini.. sabar...

Begitu juga dengan hp kesayanganku pun tak mau nak on, mujur mak ada hp, maka dipinjamkan kepada aku.. sabar...

Sesungguhnya sabar itu separuh dari iman.. aku masih boleh guna pc di pejabat, juga hp pun masih boleh ber'sms' dan calling..

7 comments:

CuTeMiUt78 said...

kesian akak.. memang padat rasanya jadual akak.. apapun semoga semuanya berjalan ngan lancar hendaknya.. :D

<< s| tED| >> said...

memang sibuk jadual!! :) sabar!! mesti boleh :)

faridmw said...

salam... sabar sabar.. itulah bakal menjadi kenangan kita bila kita dah berjaya.. senyum selalu..

Ummie said...

study, assignment, kerja kita kena buat, tapi...jangan lupa pulak dengan kesihatan kita kaksu.

Purpleheart said...

Cute,
tu la memang sibuk.. nak apdet ni pun curi2 masa..

Tedi,
yakin mesti boleh punye..

Farid,
ye betul.. bila tak belajar lagi pasti ini akan menjadi kenangan terindah..

Ummie,
insya Allah, time kasih.. betul kesihatan pun kena jaga kan..

tintaHati said...

Takper bersabarlah...kata org bersusah dulu, bersenang kemudian....

Akak kalo terasa teringin nak makan kek lapis order lah dr saya ya...hehehe....

Purpleheart said...

betul ye.. susah-susah dulu kan..

ada jual kek lapis ye, nanti akak mai umah (blog)..

Nasihat buat kawan-kawan

pesanan dari sahabat

Kehidupan suatu cabaran, tabahkan hati menghadapi dugaan dan lawan. Bersedia mengkritik dan dikritik. Hadapi dunia luar dengan hati yang terbuka. Sentiasa belajar dan mendengar. Pasti hidup akan berjaya - insan terpilih

Popular Posts