Assalamualaikum dan selamat sejahtera,
Blog ini ialah blog peribadi kepunyaan Su Purple..segala isi kandungan blog ini adalah luahan dan pandangan yang tulus ikhlas dari tuan punya blog..dan beberapa ilmu pengetahuan yang ingin dikongsi bersama pembaca sekelian..

Apa yang baik dikongsi bersama, apa yang buruk dijadikan pengajaran.

Monday, December 27, 2010

Kursus membina blog



Minggu lepas aku menghadiri kursus, iaitu kursus membina blog yang dianjurkan oleh LGM (Lembaga Getah Malaysia) di Sg Buloh..

Ngada-ngada kan, dah ada blog pun nak pergi kursus gak..

Tujuannya adalah untuk menambahkan pengetahuan, dolu-dolu kan belajar tanpa guru..ni nak la tau apa yang aku tak tahu..

Lagipun kursusnya setengah hari aje..walaupun kerja banyak, ada juga peluang berkursus..

Sudahnya bila masuk kursus tu, dari mula sampai jam 11, tajuknya ialah mengajar cara membina email di google..

Pada sesiapa yang tidak mempunya email google, diajar sepenuhnya mengenai google dan kelebihan gmail..

antaranya menghantar gambar, memasukkan cc, bcc dan memasukkan signature..

lepas pukul 11 lebih baru la topik membina blog diajar.. dan hanya 2 jam aje diterangkan mengenai blog..

menyesal? hmm..anggaplah satu ilmu baru..

awal-awal tu memang bosan..

2 comments:

HappyIrfa said...

salam kak sue..
bkajar mende dah tahu mmg le bosan .hehe

Purpleheart said...

irfa,
ingatkan ada perkara baru..bosan ek..

Nasihat buat kawan-kawan

pesanan dari sahabat

Kehidupan suatu cabaran, tabahkan hati menghadapi dugaan dan lawan. Bersedia mengkritik dan dikritik. Hadapi dunia luar dengan hati yang terbuka. Sentiasa belajar dan mendengar. Pasti hidup akan berjaya - insan terpilih

Popular Posts