Assalamualaikum dan selamat sejahtera,
Blog ini ialah blog peribadi kepunyaan Su Purple..segala isi kandungan blog ini adalah luahan dan pandangan yang tulus ikhlas dari tuan punya blog..dan beberapa ilmu pengetahuan yang ingin dikongsi bersama pembaca sekelian..

Apa yang baik dikongsi bersama, apa yang buruk dijadikan pengajaran.

Wednesday, November 3, 2010

trip ke bukit malawati, singgah sebentar ke tanjung karang

dari jauh kelihatan bukit melawati..

 dalam perjalanan ke puncak menaiki tren
 pandangan dilereng bukit
 bergambar dengan meriam
 mengenali sejarah negeri Selangor
singgah ke tanjung karang melihat sawah padi yang terbentang luas

4 comments:

Tihara said...

sg.sireh tg.karang is my village :)..kecik2 dlu slalu g bkt mealwati tu kt kole selangor kan..lame dh tk blk kg..

Purpleheart said...

ye ke..betul la saya pi sg sireh tak jauh dari homestaynya kan..best tul suasana kat situ ye..aman damai..

Mak Su said...

sy lum pernah sampai ke tg karang, sungguh excited tengok paddy field, ada pacat tak kalu masuk dlm sawah tu... ;P

Purpleheart said...

Mak Su,
saya pun excited sebenarnya..takut juga pacat atau apa yg sewaktu dengannya jadi saya duk tepi2 aje..hehehehe..

Nasihat buat kawan-kawan

pesanan dari sahabat

Kehidupan suatu cabaran, tabahkan hati menghadapi dugaan dan lawan. Bersedia mengkritik dan dikritik. Hadapi dunia luar dengan hati yang terbuka. Sentiasa belajar dan mendengar. Pasti hidup akan berjaya - insan terpilih

Popular Posts